Numico

Op 8 maart jl bracht een bestuursdelegatie een tweede bezoek aan Numico. Dit keer zou het gaan over de Anti-oxidant- en de Memo-formule.
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 10 jun 2001

Op 8 maart jl bracht een bestuursdelegatie een tweede bezoek aan Numico. Dit keer zou het gaan over de Anti-oxidant- en de Memo-formule. De Anti-oxidant-formule "voorziet in verschillende anti-oxidanten ter bescherming tegen vrije radicalen". Er lopen momenteel enkele klinische studies, waarvan de resultaten echter nog niet bekend zijn Ingrediënten van de Memo-formule, huperazine en gingko zijn interessante stoffen maar er is weinig tot niets bekend over de werking ervan..

De conclusie van de bestuursdelegatie was dat zij haar standpunt ten aanzien van Numico niet hoefde te herzien. Numico is met geen enkel bewijs op de proppen gekomen dat de besproken formules doen wat Numico suggereert. De grootste verliezers zijn uiteraard de consumenten. Zij worden eerst bang gemaakt dat er door ontoereikende voeding iets met hun botten, geheugen of prostaat aan de hand zou zijn en krijgen als remedie daar dure placebo's voor aangesmeerd.

Een uitvoerig verslag van dit bezoek staat in Actieblad mei 2001, jaargang 112 nr.3.

Lees ook