De Ondévitbehandeling

Ruim 215 jaar geleden maakte Mozart de magnetiseertherapie belachelijk in zijn komische opera: "Cosi fan Tutte". De aanhangers van de Ondévitbehandeling zijn hier wellicht niet van op de hoogte.
Door: Paul van Wensen | Geplaatst: 6 maa 2006 | Laatste Wijziging: 16 aug 2016

De methode is in 1983 door de Fransman Ir. Claude G.A.Onillon ontdekt.

Ondévit komt van de Franse woorden: Onde Vitale wat "levensgolf" betekent. De Ondévitmethode vindt zijn oorsprong in de combinatie van acupunctuur, toegepaste kinesiologie, magnetisme en geneeskunde. Door zich in deze methoden te verdiepen, ontdekte Claude Onillon dat levensenergie synoniem is aan bewustzijn en vorm vindt in woorden. Elk woord heeft zijn eigen specifieke energetische trilling. Door een woord op een speciaal ontworpen kaartje te schrijven, kan men met behulp van een magneet (die de trilling versterkt) en spierspanning dit woord testen. Het onderbewuste herkent deze trilling. De spierspanning wordt 2 keer getest, de eerste keer met magneet, de tweede keer zonder. Wanneer bij de tweede test de spierspanning sterk vermindert of wegvalt is er sprake van een dysbalans.

Chemisch gezien bestaan de Ondévitdruppels die voor de behandeling gebruikt worden uit een fysiologische zoutoplossing. Door een speciale machine kan energie, magnetisme en natuurlijk licht overgebracht worden naar de flesjes en wordt de oplossing zo drager van de essentiële energieën.

Met deze methode kunnen vele aandoeningen zoals: allergieën, ziektes, hoofdpijn, eczeem, infecties, psychische klachten, vermoeidheidssyndromen, stress, onverwerkte trauma's enz. aangepakt worden. Eveneens kan men met behulp van de Ondévitmethode afkomen van vergiften, schimmels, virussen, bacteriën en parasieten. Ondévit kan bovendien hulp bieden bij verbetering van schoolprestaties, sportprestaties persoonlijke capaciteiten, stoppen met roken, leerproblemen, enz.

Kortom de Ondévitmethode heeft onbeperkte mogelijkheden en zij zou dan ook uitstekend in Mozart's operaklucht passen. U hebt het al begrepen: er is geen wetenschappelijk bewijs voor een positief effect van deze behandeling.

Literatuur
Via Google diverse sites te vinden over Ondévit, o.a. www.ondevit.com/index.php
Wolfgang Mozart: Cosi fan Tutte. Eerste opvoering: Wenen 26 januari 1790

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Lees ook